пʼятницю, 7 вересня 2018 р.

Вибори президента школи


Сенс учнівського самоврядування в сучасній, демократичній школі полягає не в управлінні одних дітей іншими, а в навчанні всіх дітей основам демократичних відносин у суспільстві, у навчанні їх керувати собою, своїм життям в колективі.

Участь у самоврядуванні допоможе учням сформувати у себе навички демократизму, уміння самостійно діяти, нестандартно мислити, приймати рішення, здійснювати їх і нести відповідальність. 

 7 вересня в Українській звгвльноосвітнійшколі відбулися вибори Голови шкільного учнівського парламенту. Відповідно до Положення про вибори учнівського самоврядування кандидатом на цю посаду міг стати будь-який учень школи 7-11 класів , який має авторитет у класі та школі. Активним виборчим правом були наділені учні 5-11 класів та педагоги школи. 
Свої кандидатури на посаду Голови учнівського парламенту подали шестеро учнів.


Протягом тижня кандидати вели агітацію, намагаючись довести до кожного виборця свою програму, план дій на найближчий час, кожен хотів переконати в тому, що саме він зможе зробити шкільне життя більш демократичним, цікавим і змістовним. 
Вибори пройшли дуже активно і цікаво. І хоча всі кандидати були гідні, за підсумками голосування Головою учнівського парламенту більшістю голосів було обрано ученицю 11 класу Фартушну Маріюю. 



Вітаємо новообраного президента з перемогою, бажаємо їй впровадити політику демократичної, нової школи, політику знань, порозуміння та поваги, яка сприятиме демократизації та покращенню життя школи. 

Немає коментарів:

Дописати коментар